Zoeken
  • Nadia Kool

Metafoor met een auto? "Mee met 2019, ik ben zo dankbaar"

“Nadia, wat is dat voor woest apparaat?”

En wat heeft een auto te maken met Skin Resolution? Het is tijd om dag te zeggen en een nieuwe metafoor te gaan creëren.Daar ga je dan, mee met 2019. Maandelijks kreeg je nieuwe ruitenwissers, en jaarlijks wel een nieuwe antenne of een nieuw nummerbord. Je bent zelfs een keer ondergeklad met ‘gentstudent’. Nooit meer past er een auto nét tussen de paaltjes door in het centrum en nooit meer hoeven mijn bijrijders 20x aan de deur te trekken voordat deze dicht ging. Nooit meer hoef ik naar voren te leunen omdat ik het stoplicht niet kon zien. Sorry voor alle lantaarnpalen die ik met je heb aangetikt en al helemaal sorry voor de omgevallen VOLLE frituurpan in 2015. In de zomer rook je naar patatjes en in de winter moest ik je ramen krabben aan de BINNENKANT. God wat heb ik je af en toe gehaat en man man, wat schaamde ik mij intens als ik met je naar iets belangrijks moest. En nu? Nu vind ik het heftig dat ik je weg doe. Je hebt mij nooit laten staan, elke apk kwam je wonder boven wonder door. Je bent jaren mijn metafoor voor groeien en doelen najagen geweest. Hét fenomeen dat je soms wat moet laten om het ander te bereiken. Want hoe graag ik je ook wilde inruilen, telkens dacht ik nee, nog nét niet. Ik had je nodig, door jou kon ik kosten besparen. Ik zou je kunnen houden, blijven besparen. Maar ik wil stoppen op het hoogtepunt, vertrouwen om verder te klimmen, dat het met je ‘grote broer’ weer een keer lukt. Jij bent mijn ‘ultieme’ metafoor om niet op te geven, in dat alles mogelijk is. Lieve lezer, lieve jij, ook al wil je het liefst NU datgeen wat je zo graag wilt, ik geloof in dat je diep van binnen weet wat belangrijk voor je is en dat je weet wat je daarvoor moet doen, of laten moet. Ik hoop dat jij iets gelijks in je leven hebt, een houvast dat je laat streven als een prachtig geleid projectiel. Ik wens je een geweldig 2020 toe!

Liefs, Nadia


46 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven