Energetische behandelingen

Energetische behandelingen

Everything is energy.

Alles is energie. Tot deze conclusie kwam Einstein met zijn bekende formule E=MC2. Hiermee toonde hij aan dat energie en materie één en dezelfde zijn. Wij als mensen bestaan ook uit een netwerk van energieën. Door alles wat leeft, stroomt levensenergie.

Binnen onze hedendaagse wetenschap komt er steeds meer belangstelling voor energetische behandelingen. We kunnen onze gezondheid en geestelijk welzijn bevorderen door ons energiesysteem te beïnvloeden. Het opruimen van blokkades en het activeren van het zelf genezend vermogen van de mens staat hierbij centraal.

Voorbeeld:
Bij hevige stress, emoties, schokkende gebeurtenissen of angst zal je lichaam direct reageren met afgifte van stresshormonen. Deze zijn vaak nuttig om de juiste stappen te nemen, maar wanneer deze stress chronisch is, ontstaan er blokkades.

Energetische therapie is al duizenden jaren bekend in oosterse culturen en in de Traditionele Chinese Geneeskunde. Er wordt gekeken naar de mens als geheel. Lichaam, geest en ziel staan op onlosmakelijke wijze met elkaar in verbinding.